МЕДИЦИНСКИ КОНОП

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КОНОПА?

Конопът е разновидност на канабиса, отглеждан за влакна и семена. Влакната и семената са невероятно ценни и затова конопът често се нарича “парична култура”. Конопът расте много бързо и в много разнообразни почвени условия. Отглеждането му за промишлени цели се извършва от много цивилизации в продължение на повече от 12 000 години. Индустриалният коноп е предпочитано влакно, използвано за производството на въжета, платна, хартия и дрехи, докато не бъдат открити алтернативни текстилни и синтетични материали за тези цели.

Въпреки, че Китай е бил най-големият производител на коноп през годините, други страни като Австралия и Канада го настигат. Нелегално е някой да отглежда коноп в Съединените щати, тъй като конопът е незаконен по силата на забраната за марихуана. Сега могат да се видят и закупят на пазара конопени масла, конопени пластмаси, конопени строителни материали и много продукти от конопени влакна. Конопът е наистина невероятно растение с потенциал да помогне да “озелени” много отрасли.

Традиционно влакното от коноп, в сурово състояние, е много грубо, което го прави много подходящо за направата на въжета, не по-малко идеално за производството на дрехи, предназначени да се носят при деликатна кожа. Напредъкът в размножаването на растенията и преработката / обработката на влакната са довели до много по-фини, по-меки конопени влакна, които са подходящи за употреба в производството на конопени дрехи, тъкани и въжета.

Употребата на индустриалния коноп в Съединените щати е силно регулирана, въпреки, че в Канада успешно отглеждат коноп с цел търговия. Откакто отново стана законно да се отглежда в Канада, културата става още по-популярна и е се наблюдава бум в износа за милиони долари. Строителните материали от коноп са друг нарастващ сегмент на конопената промишленост. Канада вече е лидер в световния пазар на коноп за храна / здраве. Канадски конопени продукти могат да бъдат намерени на много пазари за коноп сега в Съединените щати и по света. В допълнение към осигуряването на полезни влакна, конопеното семе също има висока хранителна стойност, а растението може да се използва за производство на биоразградими пластмаси, някои горива и разнообразие от други неща. Конопените храни, включително, като например конопените енергийни блокчета, конопени дресинги за салата, конопено мляко, конопени протеинови шейкове, конопени гел капсули и конопена протеинова пудра, са сред някои от здравните продукти, които се произвеждат днес.

ЗАЩО КОНОП?

KКонопът притежава значителни противовъзпалителни, лечебни, аналгетични, антибактериални и антивирусни ефекти. Тази билка помага ефективно не само в случаи на сериозни заболявания, но когато се прилага локално под формата на тинктура или мехлем, тя носи облекчение и бързо изцеление дори при често срещани здравословни проблеми. Особено добре повлиява лечението на болести, възникнали поради начина на живот и заболявания, свързани с напредването на възрастта. Конопените семена и маслото са едни от най-добрите източници на есенциални мастни киселини.

Освен рядко срещаната гама-линоленова киселина, те съдържат и омега-6 и омега-3 мастни киселини в перфектно съотношение 3: 1 (човешката кожа ги съдържа в съотношение 4: 1). Конопените семена съдържат всичките осем основни аминокиселини. Те са съществени, тъй като човешкото тяло не е в състояние да произвежда тези аминокиселини и затова хората трябва да ги приемат чрез храната или чрез поглъщане. Една шепа конопени семена доставя дневното количество протеини и мастни киселини, необходими за възрастен.