Устните са много стресирана част от лицето ни през всеки сезон. Те нямат собствен мастен слой, така че грижата за тях трябва да бъде по-интензивна, особено през зимата. Освен това те са много чувствителни и често отразяват всеки наш дискомфорт. Сухите и напукани устни не са приятни, независимо дали сте жена или мъж. Когато избирате балсам, съсредоточете се предимно върху състава и върху най-ниското съдържание на вода.

Нека разгледаме най-доброто от всичко, което се намира в Lipsticann:

Пчелният восък има невероятни свойства! Той е богат на витамин А, има отлични антисептични и антиоксидантни свойства, а това, което е важно, че дълбоко подхранва и овлажнява. Благодарение на това по-бързо възстановява фините устни, лекува леки наранявания и дезинфекцира. Той е чудесен помощник през зимата, когато създава водоустойчив филм върху кожата , като защитава устните от замръзване и вятър.

Маслото от ший е натурално чудо, пълно с витамини A, E, F и в него също можете да намерите ненаситени мастни киселини. Благодарение на този хранителен състав активно се грижи за кожата, като интензивно я регенерира и подхранва. Маслото от ший също подпомага производството на колаген и по този начин увеличава еластичността и гъвкавостта на устните. То помага да се забави процеса на стареене, блокира влагата в кожата и по този начин подпомага заздравяването на напукана кожа на устните.

Конопено масло и екстракт от конопено семе, „Зелено злато” с много невероятни свойства. То хармонизира състоянието на кожните клетки, балансира овлажняващия, липиден и pH баланс и възстановява естествения защитен микрофилм. Благодарение на съдържанието на витамин Е предпазва кожата от външни влияния и признаци на стареене. Затова регенерира, смазва, успокоява, омекотява кожата и повишава нейната устойчивост.

Зарадвайте устните си с нежен пилинг

Сладък пилинг

Смесете захар и мед в малка купа, след което леко загрейте пастата на пара или в микровълнова. Леко масажирайте устните с него.

Солен пилинг

Тук ще имаме нужда от малко зехтин и морска сол. Смесването им заедно създава каша, която лесно премахва грубата кожа на устните. Какъвто и пилинг да изберете, помнете – винаги трябва да овлажнявате устните си. Не прекалявайте, правете го веднъж, най-много два пъти седмично.